Πρωτοποριακή τεχνική επέμβασης στη σπονδυλική στήλη εφαρμόζεται στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Στη διημερίδα που είχε θέμα την «Ενδοσκοπική Διατρηματική Αφαίρεση Κήλης Μεσοσπονδύλιων Δίσκων υπό τοπική αναισθησία και καταστολή», παρουσιάστηκε η καινοτόμα τεχνική TESSYS, που εφαρμόζεται σε περιστατικά ασθενών με κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου στην οσφυϊκή μοίρα, ενώ διακεκριμένοι ορθοπεδικοί χειρουργοί ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα της μεθόδου και τις νέες τεχνικές.

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της τεχνικής TESSYS:

• Είναι αναίμακτη και ανώδυνη
• Είναι γρήγορη και με μικρό χρόνο νοσηλείας (έως μία ημέρα)
• Πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία με ελεγχόμενη καταστολή
• Ταχύτατη αποκατάσταση του ασθενούς

Σύμφωνα με τον Δρ. Στέλιο Καπετανάκη, ορθοπεδικό χειρουργό σπονδυλικής στήλης και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, το ποσοστό των πολιτών που πάσχει από κήλες σπονδύλων δίσκου στην οσφυϊκή μοίρα είναι αρκετά μεγάλο και η πρωτοποριακή αυτή τεχνική είναι ικανή να τους ανακουφίσει. «Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, με ελάχιστο επεμβατικό τρόπο, υπό τοπική αναισθησία με ελεγχόμενη καταστολή, χωρίς ο ασθενής να μπαίνει σε διαδικασίες οι οποίες κυοφορούν μετεγχειρητικές επιπλοκές και μεγάλο χρόνο νοσηλείας», τόνισε ο κ. Καπετανάκης. Η νοσηλεία του ασθενούς διαρκεί το πολύ μία ημέρα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μεταβεί σπίτι του ακόμη και το ίδιο βράδυ εάν η κατάστασή του το επιτρέπει.

Η τεχνική, η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, τέθηκε σε εφαρμογή και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, με αποτέλεσμα να έχουν αντιμετωπιστεί περίπου 80 με 100 περιστατικά ασθενών τους τελευταίους οκτώ μήνες. «Ο ασθενής μπορεί να ενταχθεί πολύ γρήγορα στη φυσιολογική του δραστηριότητα και στην επαγγελματική του ζωή, πράγμα πολύ σημαντικό. Θα έλεγα ότι είναι μία οικονομική μέθοδος σε όλη της τη διάσταση. Είναι καινοτόμος, γρήγορη, ανώδυνη και αναίμακτη», υπογράμμισε ο κ. Καπετανάκης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, Βασίλης Μπαρδής σημείωσε ότι στον όμιλο έχουν γίνει επενδύσεις άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγχρονο εξοπλισμό τα τελευταία χρόνια. «Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει αυτές τις καινοτομίες, κοιτώντας την ωφελιμότητα για τον ασθενή, αλλά και την ιατρική γενικότερα. Στόχος είναι οι καινοτομίες να βρίσκουν πεδίο εφαρμογής στο Διαβαλκανικό Κέντρο και στις κλινικές του ομίλου και να προσφέρουμε στον τόπο αυτά τα οποία χρειάζεται ώστε να μη φεύγει κανένας Έλληνας να αναζητήσει αντίστοιχες υπηρεσίες στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Μπαρδής.

Το επιστημονικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας – Θράκης, με την υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας Endofusion που αντιπροσωπεύει την Joimax GmbH, η οποία κατασκευάζει συστήματα ενδοσκόπησης της σπονδυλικής στήλης.

 

http://www.thestival.gr/society/health/item/203816-protoporiaki-texniki-epembasis-sti-spondyliki-stili-efarmozetai-sto-diabalkaniko-kentro-thessalonikis

Πίσω

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Υπεύθυνος Ιατρείου Σπονδυλικής Στήλης και Παραμορφώσεων, Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (EUROPEAN INTERBALKAN MEDICAL CENTER)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Παύλου Μελά 16 (γωνία με Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2311289109 & 6983455456
Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
European Interbalkan Medical Center
Ασκληπείου 10, 57001 Πυλαία
Τηλέφωνο: 2310400464, 2310400463 & 6983455456
Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

ΑΘΗΝΑ:
ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
Athens Medical Center

Κηφισίας 56 & Δελφών
Περιοχή: Μαρούσι
Τηλέφωνο: 2106862167, 6983455456
Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

ΧΑΝΙΑ:
Τζανακάκη 13 
Τηλέφωνο: 2821055549 & 6983455456
Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

ΡΕΘΥΜΝΟ:
Τρανταλλίδου 2 & Δημητρακάκη Γωνία
Τηλέφωνο: 2831035650 & 6983455456
Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
Μάχης Κρήτης 10, Κτήριο Χάνδαξ
Τηλέφωνο: 2810528007, 6983455456
Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM. powered by HOTSoft.gr internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες