Ρομποτική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης​

Ρομποτική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης

Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί ένα είδος καινοτόμου, ελάχιστα επεμβατικής και ατραυματικής χειρουργικής.

Doctor.png
Από τον Dr. Στυλιανό Καπετανάκη
Επ. Καθηγητής Ιατρικής Δ.Π.Θ ( MD, PhD, FRCS)
Εξειδίκευση στο Κέντρο Σπονδυλικής Στήλης και Παραμορφώσεων στο Guy΄s & St. Thomas Hospital, London.
Υπεύθυνος Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης και Παραμορφώσεων στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Η Ρομποτική χειρουργική

Αποτελεί ένα είδος καινοτόμου, ελάχιστα επεμβατικής και ατραυματικής χειρουργικής η οποία εφαρμόζεται ολοένα και περισσότερο, μεταξύ άλλων, και για τη χειρουργική θεραπεία διαφόρων παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Με την υποβοήθηση διαμέσου της ρομποτικής τεχνικής και της χρήσης του ρομπότ είναι δυνατή η διενέργεια σύνθετων χειρουργικών επεμβάσεων, όπως η σπονδυλοδεσία, με τον αρτιότερο τεχνικά και βέλτιστο δυνατό τρόπο. Έτσι, είναι πλέον δυνατή η τοποθέτηση των βιδών της σπονδυλικής στήλης με ασφάλεια, ελαχιστοποιώντας έως εξαλείφοντας πλήρως τον κίνδυνο πρόκλησης οστικών, μυϊκών και, κυρίως, νευρολογικών κακώσεων και επιπλοκών.
Επομένως, ο κίνδυνος εμφάνισης παράλυσης μετεγχειρητικά, ο οποίος ανησυχεί ιδιαιτέρως πολλούς ασθενείς, πρακτικά εκμηδενίζεται. Επιπλέον, ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και περπατάει την ημέρα του χειρουργείου (μετά από 6-7 ώρες) εντός του δωματίου, ενώ την επόμενη μέρα περπατάει στο διάδρομο και φεύγει από το νοσοκομείο με τη χορήγηση της κατάλληλης αντιβίωσης και των αναλγητικών.
Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί ουσιαστικά τη σύγχρονη επανάσταση στην χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, εμφανίζοντας ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ιδιαιτέρως στις περιπτώσεις όπου έχουμε σπονδυλική στένωση.

Είμαστε πάντα δίπλα στον ασθενή

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με email ή καλώντας μας προκειμένου να ερευνήσουμε τα αίτια της δυσκολίας που αντιμετωπίζετε.

Scroll to Top